Gekkigheid! - Reisverslag uit Sjanghai, China van Nick Vervoort - WaarBenJij.nu Gekkigheid! - Reisverslag uit Sjanghai, China van Nick Vervoort - WaarBenJij.nu

Gekkigheid!

Door: Nick Vervoort

Blijf op de hoogte en volg Nick

21 Mei 2012 | China, Sjanghai

Ni Hao!

Of ik de afgelopen tijd nog gekkigheid heb meegemaakt..? In China? Jaa natuurlijk!

Allereerst; stage ;) Drukke tijden zijn aangebroken, maar het is erg leerzaam en interessant. Zo heb ik vorige week helemaal alleen een Site Quality Check gedaan (in het Engels klinkt het nóg spannender). Ik ben pas op mijn scherpst met een volle maag, daarom heb ik eerst lekker geluncht in de bedrijfskantine van Caterpillar. Daarna werd het tijd voor de check, als een dolle Chinees heb ik van al de bouwfouten foto’s gemaakt.. Pff wat was het slordig! Oftewel: bu hao (= pinyin voor: niet goed). Ik hoef jullie niet meer uit te leggen dat Chinezen graag naar buitenlanders staren, maar nu was ik helemaal alleen met mijn cameraatje.. Haha die bouwplaats heeft 2 uur lang stilgelegen :P

Nog steeds ben ik niet klaar met sightseeing in Shanghai. Een van de hoogtepunten van de laatste tijd was toch wel Holland Village. Dit ligt prachtig gelegen in een mooie buitenwijk van Shanghai waar het landschap wordt gedomineerd door chemische fabrieken.. Van horen zeggen weet ik dat er (slechte) Nederlandse architecten bij betrokken waren, en dat was te zien! Herenhuizen, windmolen, ophaalbrug, gemeentehuis, kerk etc. Alles was daar, behalve Nederlanders, Nederlands eten en ons unieke woord: gezelligheid. De foto’s spreken voor zich, bizar!

Een week later stond een fietstocht gepland, met meer dan 15 westerlingen op oranje fietsen waren wij weer de bezienswaardigheid. Maar het was erg leuk! We hebben delen van de stad gezien die je normaal niet bezoekt, zoals de oude Britse Concessie en een markt voor traditionele geneeskunde. Daar verkochten ze de gekste dingen: gedroogde meelwormen, reptielen, hertenpenissen en zelfs menselijke placenta’s! Gekke Chinezen..? Nee normale medicijnen, die zijn pas gek ;)

Al een lange tijd geleden heb ik beloofd om lang genoeg te stappen zodat je weer met de metro naar huis kunt. Dit weekend kwam ik mijn belofte na.. Zondagochtend lag ik precies om 8:00 uur in bed! Gelukkig heb ik verduisterende gordijnen en oordoppen, want Shanghai was alweer volop in leven!
Maar we hebben de zondag toch nog wel goed benut, we zijn namelijk naar het Propaganda Poster Art Centre gegaan. Het was erg lastig te vinden, uiteindelijk bleek het in de kelder van een oude woonflat te zitten. We hadden het idee dat het niet zonder reden erg moeilijk te vinden was.. Maar de zoektocht was de moeite waard, elke poster is een uniek kunstwerk! Volgens mij valt het wel onder de categorie fictie, want de afgebeelde Chinees lijkt meer op een westerling. Hij heeft namelijk bijna geen spleetogen, is lang en gespierd.. Haha alles wat een echte chinees dus niet heeft/is! De Amerikanen en Engelsen daarentegen zijn heel klein en mager, hebben grote rode neuzen en worden belachelijk gemaakt en soms zelfs gemarteld.. Uiteraard was de grote leider Mao op het merendeel van de posters te bekennen. Heel apart! Zeker als je jezelf bedenkt dat dit werd afgebeeld in een tijd zonder tv en internet. Die mensen dachten dus ook echt dat buitenlanders (kapitalisten) er zo uit zagen..

Woensdag vertrek ik naar een andere metropool; Hong Kong :D Hier ga ik mijn visum verlengen, maar dat valt natuurlijk mooi te combineren met een vakantie! Daarover de volgende keer dus meer. Ik heb er erg veel zin in, al helemaal omdat mijn stagebedrijf de vlucht en een hotelovernachting betaald ;)

Zaijian!

• 21 Mei 2012 - 14:58

Anton Van Hooft:

Wauw Wereldburger! Ik wou dat ik weer jong was, maar Veghel en Tilburg waren ook mooi! In mijn tijd was de aarde nog plat en hield die op te bestaan rond de grenzen van ons mooie Brabant! Geniet maar super veel!
    HOUDOE!

• 21 Mei 2012 - 16:07

Ome Peter:

nou Nick, leuk om te lezen weer!
    Ook de foto;s weer de moeite waard, maar viel me niet tegen om de menselijke placenta te zien, het is alleen dat idee!! We vroegen ons al af wanneer je naar hongkong moest voor je visum, bijna dus. Een fijne vakantie daar dan en hoop dat je daar ook weer kunt van gaan genieten, maar dat zal wel goed komen. p.s kan ik niks betekenen voor jouw baas daar??? Heel veeeel groetjes vanuit veghel van ons allemaal. Tot gauw weer horens.

• 21 Mei 2012 - 16:27

Ed En Rianne:

Hoi Nick,

Weer om een leuk verhaal van je te lezen, erg bizar die "natuurlijke"medicijnen. De wereld van achter naar voren en op zijn kop bij die chinezen! Wel heel mooi en leerzaam om te zien en mee te maken! Tjonge zou ook wel op reis willen! Beste Nick geniet ervan en veel plezier!

Groetjes, Ed en Rianne

• 21 Mei 2012 - 20:04

Papa En Mama:

Hee Nick dat is grappig dat jij naar Holland Village bent geweest. Wij waren met zussendag naar de tuinen van Mondo Verde geweest en daar hadden ze ook een chinese tuin met theehuisjes. Dat was om nog een beetje af te kikken.Er liepen daar Nederlanders alemaal onder een paraplu :) Hopelijk heb jij die chineese medicijnen niet nodig, het idee alleen al en dan die bloedzuigers ;p Wij wensen jou een goede reis en geniet van het mooie Hongkong. ik ben weer benieuwd naar de foto`s.

Groetjes en pas goed op jezelf xx

• 23 Mei 2012 - 06:24

Keeteltjes:

Hoi Nick,

Zie dat je het gezellig hebt aldaar! Dus je was de bezienswaardigheid op de bouw met je fototoestel! Hier is het inderdaad andersom!
    Hier ook alles goed, we krijgen misschien opdracht voor de bovenbouw (onderbouw doen ze zelf) van de woning van Dhr. v. Berlo te Zijtaart!!
    We zijn allen benieuwd naar de kennis over de bouw die je daar hebt opgedaan! Nog fijne tijd toegewenst aldaar!!

Groetjes van de constructeurtjes uit Schijndel

• 27 Mei 2012 - 08:28

Omebertentantejo :