Vakantie! - Reisverslag uit Yangshuo, China van Nick Vervoort - WaarBenJij.nu Vakantie! - Reisverslag uit Yangshuo, China van Nick Vervoort - WaarBenJij.nu

Vakantie!

Door: Nick Vervoort

Blijf op de hoogte en volg Nick

15 Juli 2012 | China, Yangshuo

Ni Hao!

Het is zover, ik heb Shanghai achter me gelaten. We zijn begonnen aan onze rondreis door China! Ik ga dit verhaal kort houden, want het is hier veel te mooi om naar een beeldscherm te staren ;)
Rob is in Shanghai helaas afgehaakt, China was niet helemaal zijn ding. Maar Jasper en ik zetten de reis gewoon door. De eerste twee dagen heb ik ze 'mijn' stad laten zien, op de derde dag stond onze eerste treinreis op de planning. De trein vertrok keurig op tijd, maar uiteindelijk hadden we toch 3 uur vertraging, waardoor de totale rit op 23 uur uit kwam.. In onze coupe zaten nog twee Chinezen, waarvan 1 echt enorm hard snurkte!! Ik had oordoppen in maar het leek alsof hij op 2cm afstand van mijn oor lag.. Na een paar trappen tegen zijn bed was het even stil waarna ik vlug ik slaap viel :) Toch waren we erg blij met onze bedden, we kwamen namelijk twee Nederlandse meiden tegen die een stoel hadden..!

In Guilin hebben we een beetje rondgewandeld en een bergje beklommen. De volgende dag zijn we naar de rijstvelden in Longsheng gegaan, 2,5 uur met een busje heen (en terug).. Maar het was zeker de moeite waard, super indrukwekkend! Wat een werk voor die arme boeren..!

Vanuit Guilin zijn we met een OV-busje (waar lokale boeren in- en uitstapten) naar een dorpje gereden. Vanuit daar hebben we stuk over de Li Rivier gevaren. Een mooie/speciale reis! Momenteel zijn we in het mooie Yangshuo (het landschap van het 20 RMB briefje)! We hebben lekker gekajakt, gezwommen, een berg beklommen, gefietst en niet te vergeten de biertjes op het dakterras ;)
Is er nog gekkigheid in Yangshuo?? Jazeker; het eten van honden is geen fabeltje! In de versmarkt wachten honden (in hokjes) op hun dood, met uitzicht op hun dode soortgenoten..! Heftig hoor, ik ga het in ieder geval niet eten!

Vanavond gaan we alweer door naar Kunming, de trein is helemaal uitverkocht.. Daarom nemen we nu een vlucht, zoals ik al eerder zei: onder voorbehoud van wijzigen ;)

Groeten van Jasper en Nick

• 16 Juli 2012 - 10:26

Papa En Mama:

Ha Nick en Jasper,

Wat geweldig toch weer wat jullie daar allemaal zien en meemaken. Het is ook een bijzondere ervaring om tussen de locals te komen, dat is het echte China!! , maar één ding weet ik zeker, ik neem Sheina nooit mee naar China.

Je krijgt de groetjes Van Ome Peter, tante Angela en Rowie. Ze zaten in de auto in Zwitserland op weg naar hun vakantie toen ik ze sprak en kunnen jou verhalen nu niet lezen. Dus bij deze.

Groetjes en nog veel plezier tijdens je (wel verdiende) ;) vakantie.

Groetjes Papa en Mama

P.s. erg sneu voor Rob dat hij af heeft moeten haken :(

• 16 Juli 2012 - 20:00

Ilse:

Wooww wat een uitzichten! Ik ben jaloers ;)

Groetjes Ilse

• 17 Juli 2012 - 07:44

Tante Dora:

hoi Nick,
    Han , Kim en ik hebben naar jou foto's kekeken en verslag gelezen.

het ziet er weer geweldig uit, maar dat de honden bij de ingang zitten de wachten voordat ze aan de beurt zijn lijkt me toch maar een raar idee voor onze begrippen.
    Kim en Han vinden de fotoo's mooi.

wij wensen jou en Jasper een mooi vakantie en tot ziens.

groetjes, Han Kim en tante Dora.

• 21 Juli 2012 - 20:02

Sanne Kanters:

Geniet nog van je laatste weekje!! & een fijne vakantie met jasper! Have fun!! Groetjes sanne