Zhangjiajie en meer..! - Reisverslag uit Sjanghai, China van Nick Vervoort - WaarBenJij.nu Zhangjiajie en meer..! - Reisverslag uit Sjanghai, China van Nick Vervoort - WaarBenJij.nu

Zhangjiajie en meer..!

Door: Nick Vervoort

Blijf op de hoogte en volg Nick

14 Juni 2012 | China, Sjanghai

Ni Hao!

Jullie voelen het misschien al aankomen, jaa dit wordt een lang verhaal. Ik heb de afgelopen twee weken namelijk niet stil gezeten!

Het was nog geen 3 dagen geleden of ik stond alweer op Pudong Airport, moet niet gekker worden :) We vlogen met het 'goedkope' Spring Airlines die bekend staat om zijn vertragingen, maar we hadden geluk! We kwamen keurig op tijd aan in het mistige Zhangjiajie. Het was daar ontzettend donker en mistig, toch wel apart als je de grond niet ziet aankomen en dat het vliegtuig ineens heen en weer stuitert. Daarna moesten we nog een uurtje met de taxi (15 euro?!) naar ons hostel. Alleen de rit duurde iets langer dan voorspeld omdat de weg naar het natuurgebied van Wulingyuan was afgesloten i.v.m. steenlawines, die veroorzaakt waren door de regen. Die taxi moest uiteraard weer met volle snelheid door de mistige bergen, maar goed; ook die rit hadden we weer overleefd :)

De volgende dag was de mist volledig weggetrokken en hadden we fantastisch weer. In de ochtend hebben we langs de Golden Whip Stream gelopen, daar loop je tussen de indrukkende bergen en het was er zelfs lekker rustig! Vakantiegevoel :P Daarna hebben we de zogenaamde ‘Tourist route for Euro & America’ gevolgd. Waarom die naam?, uhm het was zwaar en er was helemaal niemand. Daar houdt de Chinees blijkbaar niet zo van :P Na een aantal uurtjes klimmen werden we beloond met een prachtig uitzicht!! Het was echt ongelooflijk mooi!! Je kon daar eigenlijk geen foto's van maken, maar ik heb het natuurlijk wel geprobeerd ;) Op de foto's kun je wel zien dat toppen helemaal vlak zijn, op z'n vergelijkbare top hebben we een rondje (flinke ronde) gelopen. Het hoogtepunt was toch wel het stalen trapje dat tegen zo'n bergwand was gebouwd, daar krijgt iedereen hoogtevrees!
Na die belachelijk mooie eerste dag kon het eigenlijk alleen nog maar bergafwaarts (woordgrapje..) gaan, het weer verslechterde en de Chinezen waren weer massaal aanwezig! Lin had enkele kreten voor ons vertaald, zoals deze: ''Dat die buitenlanders daar eens weg gaan, zij maken niet eens foto's''. Genieten van het uitzicht kennen ze hier niet, het gaat ze puur om het bewijsmateriaal (foto's waar ze zelf op staan).. Op het einde van de dag begon het hard te regenen, haha iedereen in een poncho! We werden uiteindelijk nog wel beloond met het beroemde uitzicht waar de bergtoppen boven de mist uitkomen!

Op dag drie hebben we 's ochtends eerst nog het Baofeng Lake bezocht, dat was ook mooi maar kon gewoon niet tippen aan die eerste dag! Daarna stond de reis naar Phoenix Old Town gepland. Dat ligt namelijk vlakbij Zhangjiajie, het is maar 5 uurtjes met de bus, grr afstanden in China slaan echt nergens op. Ik heb nog nachtmerries over die busrit.. Nee grapje maar het was echt heel erg! We zaten helemaal op de achterste bank in een busje voor 20 personen, helaas was de vering al een aantal jaren geleden overleden.. Die chauf reed alsof zijn leven er vanaf hing, de GPS heeft 100 km/u gemeten op een slingerend bergweggetje. Geloof me; die rit naar het 1000 Island Lake was heilig! Grappig dat ik altijd een smsje moet sturen als ik veilig geland ben met het vliegtuig..! Er was nog wel iets positiefs aan de rit: de omgeving :) Het Chinese platteland met rijstvelden en boeren met strohoeden was erg mooi!

Phoenix Old Town viel eerlijk gezegd een beetje tegen, we zijn na 4 maanden namelijk al best verwend. Echt 'Old' was het stadje niet meer. Maar we hebben daar lekker gegeten en door de straatjes geslenterd. De laatste dag zijn we nog naar de zuidelijke Chinese muur gegaan. Deze is natuurlijk niet zo indrukwekkend als het stuk bij Beijing, maar toch mooi om gezien te hebben.
Daarna werd het tijd voor de lange reis terug naar Shanghai. Nu niet met hetzelfde busje maar als volgt: [Hostel] - taxi - bus (2 uur) - taxi - trein (2 uur) - taxi - 2,5 wachten op het vliegveld – vliegtuig (2 uur) - taxi - [appartement]. Tja reizen is best vermoeiend :P

Onder het mom van 'Gewoon omdat het kan' zijn we het afgelopen weekend naar Nanjing gegaan. Daar hebben we de wedstrijd Nederland - Denemarken bekeken, wat een teleurstelling.. Niet de avond, die was echt super gezellig! We zijn met een groep mensen van het hostel naar een kroeg gegaan. Daar werd de wedstrijd uitgezonden op een groot scherm met daarvoor een live bandje :)
Verder hebben we nog een museum bezocht over een slachtpartij die daar in 1937 heeft plaats gevonden. De Japanners hebben toen meer dan 300.000 Chinezen vermoord in 6 weken tijd..! Heel erg heftig. Ook erg heftig was de luchtkwaliteit in Nanjing, zondag was het echt abnormaal.. Om 11 uur 's ochtends was de zon al oranje, en na 14:00 uur hebben we de zon niet eens meer gezien. Ik gok dat we 250/300 meter zicht hadden..! Volgens de website van de lokale overheid was er sprake van lichte luchtverontreiniging, je moet van een mug ook geen olifant maken hè..

Afgelopen nacht: Nederland - Duitsland, dat ik voor die wedstrijd tot 5 uur in de ochtend ben opgebleven.. En jaa, ik moest vandaag gewoon weer stagelopen! Daarover de volgende keer trouwens meer, er staan nog mooie dingen gepland voor de laatste 3 weken :)

Tot de volgende keer!

Zaijian!

• 14 Juni 2012 - 18:35

Ed En Rianne:

Hoi Nick,

Prachtige foto's, je had er trouwens wel zelf wat meer op mogen staan hoor! Al vinden de Chinezen dat niet horen!
    Jongen jij maakt het toch wel super, dat word lastig om Keldonk te missen!
    Wat een geweldig mooie bergen en uitzichten, wat is China mooi! Geef mij maar dat mooie landschap, die wolkenkrabbers mag je houden.
    Nick nog 6 weken flink genieten!

Groetjes, Ed en Rianne
    He we zijn de eerste!

• 15 Juni 2012 - 08:35

Tante Angela:

Heey nick, Wauwwww ! wat een mooie foto's! Dat heb je weer mooi gedaan! en wat leuk dat jij dit allemaal mee mag maken zeg. Jouw verhalen zijn net als in de films. Schitterend! En wat sportief ben jij, zit ook bij jullie in de familie! Kijk maar naar jullie pap, die komt toevallig vandaag uit italie gefiets, das ook heel wat! Geniet er nog maar van ,van die laatste weekjes! Het is je gegund. Want je hebt zoveel mee gemaakt en allemaal gedeeld met ons, knap dat je daar al tijd voor maakt! liefs van ons allemaal x

• 18 Juni 2012 - 10:47

Papa En Mama:

Ha Nick,

Wat geweldig toch weer en zo`n prachtige natuur. Leuk dat je dat weer mee hebt kunnen maken en gelukkig zonder kleerscheuren. die taxichauffeurs in China rijden als gekken, daar kunnen wij over meepraten!!!

Papa is gisterenavond thuis gekomen van zijn zware tocht.
    Ze hebben veel regen gehad maar hebben veel plezier gehad en veel gezien onderweg.

Nog een goeie maand en dan ben jij ook weer thuis. Jammer dat je er nu niet bij kan zijn tijdens het eeuwfeest. Keldonk is helemaal geel/wit versiert.
    Aan elk huis en aan bijn elke lantaarnpaal en boom hangt wel een bloem, slinger of strik.

Gisteren zijn de renners dan ook aangekomen in een prachtige tent met groots onthaal en nu gaan we nog een week feesten met z`n allen.

Werk ze nog de laatste weken, want je vrije daagjes zijn nu toch echt wel op!?

Groetjes Papa en Mama

• 26 Juni 2012 - 12:08

Danielle De Groot :

ha nick,

Nou dat verslag ziet er weer super gaaf uit met mooie foto's, je kunt beter verslaggever worden gaat je goed af !
    Heb je veel last van die vieze lucht daar, of raak je er aan gewend net zoals aan die chauffeurs daar, dood eng. (rowald vraagt soms 3 keer op een dag hoe laat het nou bij jou is en of je al slaapt en Marinka is nog steeds onder de indruk wat jij daar al allemaal gegeten hebt vooral de hersens.)

Tot de volgende keer,
    groeten Gerwald - Danielle en de kids.

• 28 Juni 2012 - 09:54

Carmen Vd Berg:

Ha Nick,

Onder de indruk hoor! Wat een foto's. Nog heel veel succes en plezier tijdens je laatste maand in China, geniet ervan!

x Carmen