Hong Kong!
Door: Nick Vervoort
Blijf op de hoogte en volg Nick
29 Mei 2012 | China, Sjanghai
Jullie zullen wel denken; alweer een nieuw verhaal, die jongen heeft ook niks te doen.. Maar nee er is een andere reden: vorige week ben ik naar Hong Kong geweest om mijn visum te verlengen (met succes)! Morgen vertrek ik naar Zhangjiajie en Phoenix Old Town :) Het natuurgebied daar heeft gediend als inspiratiebron voor de film Avatar (die 3D film). Dat klinkt veel belovend, of niet!? Oftewel teveel voor één verslag!
Hong Kong blijft een lastig verhaal, het is namelijk een Britse kolonie geweest tot 1997. Daarna is het ‘terug gegeven’ aan China. Maar Hong Kong heeft nog steeds zijn eigen munteenheid, taal, vlag en wetten & regels. Officieel heet het dan ook: Speciale Bestuurlijke Regio Hongkong van de Volksrepubliek China. Om die reden kun je daar je Chinees visum verlengen, omdat je dan officieel het ‘vasteland’ van China verlaat.
Een van mijn reisboeken had de perfecte omschrijving voor Hong Kong “Een voorproefje op het echte China ”. Helemaal mee eens! Het is een geweldige stad waar de Chinese drukte goed samengaat met Engelse (westerse) cultuur. Zo heb ik niemand horen spugen en boeren. Niemand heeft me aangestaard en ik ben niet lastig gevallen door de paparazzi.
De stad is ontzettend compact en de straten zijn redelijk smal. De gebouwen zijn erg hoog en staan heel dicht op elkaar, niet te vergelijken met Shanghai. Verder is het daar erg warm en benauwd, het is namelijk tropisch. Maar binnen 10 minuten ben je in de groene bergen rondom de stad, en na een half uurtje met de ferry kun je lekker op het strand liggen! Goede combinatie als je het mij vraagt!
Omdat ik helemaal alleen naar Hong Kong ging heb ik een Couchsurfing account aangemaakt. Het idee daarachter is dat je gratis bij iemand thuis kunt slapen en dat hij/zij je de stad laat zien. Uiteindelijk heb ik één nacht op een ‘couch’ geslapen, maar tijdens de andere dagen heb ik met mensen van die site afgesproken. Dat bleek een goede keuze te zijn! Want het was erg gezellig, zo heb ik een heleboel mensen van mijn leeftijd ontmoet. Van locals tot westerse studenten en zelfs een jongen die ik al kende van Shanghai.. hoe toevallig!
Op zaterdagochtend ging ik met twee couchsurfers in de bergen wandelen. Het was erg bewolkt en af en toe viel er een druppel regen, maar toen we eenmaal boven op de berg waren begon het super hard te regenen (zie het filmpje)! We hadden een uur geschuild onder een overkapping, maar het bleef regenen. Uiteindelijk zijn we toch maar naar beneden gelopen, zeiknat waren we :P
De laatste avond zijn we flink wezen stappen. Bijna iedereen koopt drank bij een supermarkt en drinkt het op straat, want de muziek van de kroegen staat gewoon op straat gericht! Zo is heel dat gebied een grote kroeg, super gezellig :) Na een kort nachtje (drie uurtjes) was het tijd om richting het vliegveld te gaan..
Eén foto zegt meer dan 1000 woorden, dus geniet van de foto’s!
Groetjes
28 Mei 2012 - 17:47
Tanta Angela :
nou Nick, idd snel een nieuw verslag, maar fijn voor de thuis blijvers. We waren toch al zo benieuwd van jouw verblijf in HongKong! Fijn dat je dus langer mag blijven want daar ging het ook om!
En je hebt je weer prima vermaakt! Wij ook van ons weekend in Zeeland! Heel veel groetjes van ons allemaal dus. Ome peter myself en de kids! -
28 Mei 2012 - 19:03
Ed En Rianne:
Hee die Nick,
Net met Kimber op skype gekletst, ze vertelde dat je alweer weg ging, niet normaal toch, jongen waar doe de het toch allemaal van! Maar die combi met stad, bergen en strand in Hongkong lijkt me inderdaad ook ideaal en ook nog tropisch! Das ideaal! En dat couchsurfing om in contact te komen met anderen jongen mensen is een mooie uitkomst! Hier in Holland hebben we nu trouwens ook niets te klagen; prachtig weer, de mooie natuur in de Aa-broeken van Veghel en een heerlijk verkoelend meer in Volkel.
Nick veel plezier en geniet van je volgende trip, wel blijven uitkijken he!
Groetjes, Ed en Rianne -
29 Mei 2012 - 18:42
Tante Dora:
Hoi Nick,
Je hebt toch wel een fantastische stageplaats .Heb je nog wel tijd voor je stage ? het lijkt mij meer een grote lange vakantie.
In Hong Kong heb je ook weer prachtige foto's gemaakt.
groetjes, ome Bernard en Tante Dora
30 Mei 2012 - 11:10
Papa En Mama:
Ha Nick,
Super wat je allemaal weer gezien en gedaan hebt. Maar wij hebben deze keer oon niet te klagen, heerlijk genoten van de prachtige muziek van 7th sunday dat vanwege het mooie weer helemaal uitverkocht was. Ook hebben we een prachtige fietstocht gehad, samen met ome Pieter, tante Liesbeth, tante Dora en ome Bernard langs het prachtige Croy en over de Strabrechtse heide. Prachtige natuur :)
Papa is helemaal afgetraind en klaar voor vertrek aanstaande zaterdag. Dan vliegen ze naar Padua(Italië), je kunt ze volgen op www.paduakeldonk.waarbenjij.nu Als ze terug komen is het groot feest in Keldonk namelijk Keldonk 100. Ook mooi :)
Ik ben wel weer benieuwd naar jou foto`s van Zhangjiajie en Phoenix Old Town. Nog en keer op bezoek komen is namelijk geen optie maar had ik graag gedaan nu ik de komende 2 weken alleen ben :(
Veel plezier daar nog want het aftellen begint toch wel.
Groetjes Mama en Papa -
09 Juni 2012 - 14:23
Bert En Tante Jo Uit:
nick het gaat je goed he maar ook
mooi weer net als hier veel regen
en wint er is wel wat te zien daar
ik kijk ook regelmatig naar jou verslag
nick jij maakt het wel en ook mooie
vrouwtjes of valt het tegen -
09 Juni 2012 - 14:31
Oom Bert En Tante Jo:
hoi nick het gaat goed met jou daar
ik lees ook regelmatig jou verslag
dus ik weet er ook iets van
nick zijn er ook mooie meisjes of valt
het tegen kijk gerust rond hoor mama
ziet het toch niet maar pas op
groetjes bert en jo