Alweer 2 maanden in Shanghai!
Door: Nick Vervoort
Blijf op de hoogte en volg Nick
31 Maart 2012 | China, Sjanghai
Er is weer een heleboel gebeurd de afgelopen week, en er staat nog meer op het programma :) De tijd vliegt, ik woon ondertussen alweer twee maanden in Shanghai en heb me nog geen moment verveeld!
Vorige week vrijdag hebben we gegeten bij een ‘all-you-can-eat-and-drink’ restaurant. Je zit dan met z’n allen rond een grote bakplaat waarop een kok al het eten bereid! Vooral het flamberen van de bananen was erg spectaculair, zie de foto! Daarna zijn we met een goed gevulde maag (en licht aanschoten..;)) op stap gegaan!
Met een lichte kater heb ik zaterdag een ferry genomen om de Huangpu rivier over te steken, je kunt er ook gewoon onderdoor met de metro maar op deze manier zie je wat meer! Daarna hebben we in het Century Park de Chinese les gedaan. Het gaat steeds beter, alleen het onthouden van de woorden blijft erg lastig.
Zondagochtend hebben we met een aantal mensen de hogesnelheidstrein naar Hangzhou genomen. Ook Hangzhou is voor Chinese begrippen geen grote stad, er wonen ongeveer 6 miljoen inwoners..! Volgens Marco Polo was dit mooiste stad op aarde, dus dat moest ik met ogen dan maar eens gaan beoordelen. Oké het is mooi, maar de mooiste ‘stad’ op aarde blijft natuurlijk Keldonk..!
Hangzhou ligt aan het beroemde West Meer, rondom dit meer zijn wandelpaden en parken aangelegd. Je kunt door de heuvels/bergen wandelen en er zijn natuurlijk ook tempels en pagodes te vinden. Het was erg lekker weer (ik was zelfs een beetje verbrand), dat vonden de Chinezen waarschijnlijk ook, bij het meer was het ontzettend druk! In de bergen viel het gelukkig wel mee :) We hebben de hoogste berg bij het meer ‘beklommen’, je kon met een gondel omhoog en omlaag maar met onze jonge benen hebben het wandelpad genomen. Daarna zijn we via een zijingang het officiële park binnengeslopen, dat scheelde toch weer 5 euro haha :P
Tot slot hebben we lekker gegeten en de fonteinshow bezocht. Om 21.00 uur stonden we op treinstation om kaartjes te kopen voor de terugweg, maar helaas die waren allemaal UITVERKOCHT..! De volgende trein zou pas om half 2 ’s nachts gaan, dat was geen optie en dat wisten die opdringerige verkopers van de touringbussen natuurlijk ook.. Al met al leek het helemaal niet zo slecht, in vergelijking met de trein duurde het een half uur langer, de prijs was hetzelfde en de bus zou over 10 minuten vertrekken. Dus wij met de verkoper mee naar de bus, de bus zag er netjes uit dus wij kochten een kaartje. Maar toen bleek dat hij vol zat.. “Jullie kunnen vast in die andere bus gaan zitten, die vertrekt wanneer hij vol is’’. En jaa dat deed de bus, na 1 uur en 3 kwartier!!! Eenmaal terug in Shanghai konden we vanaf het busstation alleen nog maar met een ‘zwarte’ taxi naar huis, en ook deze mensen konden lekker misbruik maken de situatie! Om 2 uur ’s nachts lag ik pas in bed..
Het staat al een tijdje op de agenda maar dit weekend gaat het gebeuren :) We gaan een aantal dagen naar Huangshan (de Yellow Mountains), we nemen de nachttrein die er 12 uur over doet, pff. We verlaten het lekkere warme Shanghai voor de wat koudere bergen, de hoogste toppen gaan namelijk tot 1800 meter. We slapen twee nachten op de berg zodat we (hopelijk) de beroemde zonsopgang kunnen zien! Ik heb er super veel zin in, en ben erg benieuwd hoe de zogenaamde hardsleepers in de trein zijn..! Jullie horen en zien het binnenkort wel!
Zaijian!
31 Maart 2012 - 09:41
Tante Dora:
Hoi Nick,
Zo te lezen gaat het goed met jou.
Het zal strakjes in de mooiste stad wel weer wennen zijn.( maar dat gaat snel)
Dit weekend ziet er daar boven in de bergen ook wel spectaculair uit.
Je schrijft prachtige verslagen en stuurt er hele mooie foto's bij .
het lijkt soms wel vakantie ipv werken.
Je zou ook een goed verslaggever en of fotograaf kunnen zijn.
heel veel groetjes, ome Bernard en Tante Dora -
01 April 2012 - 18:38
Rianne:
Hoi Nick,
Wat een wondermooi China, had niet gedacht dat je het zo goed zou bevallen! Ook hele mooie foto's! Nog veel plezier en geniet van de omgeving!
Groetjes, Fam Verwijst uit het zonnige en war koude Veghel (10 Graden) -
02 April 2012 - 06:24
De Constructeurtjes:
Beste Nick,
Zo te zien vermaak je je goed!! Hier zijn de zwarte taxi'x overigens net zo duur s'nachts!! haha Leuk dat je het daar naar je zin hebt, hier gaat overigens ook alles goed. Alles ook oke met je vriendin?
Veel plezier bij de Yellow mountains!!
Groetjes van iedereen hier,
Rob -
02 April 2012 - 19:25
Papa En Mama:
Hoi Nick,
Het gaat helemaal goed komen als wij bij jou op bezoek komen zo te zien. Als je ons al die mooie plekjes laat zien die jij tot nu toe allemaal bezocht hebt, hoeven wij ons zeker niet te vervelen. Dat doen we nu thuis ook niet nu Sheina er eindelijk is. Ze begint zich nu wat meer thuis te voelen en wordt dus een beetje ondeugender. Maar dat hoort erbij maar voor de rest is ze super lief en mooi.
Dus groetjes van ons en een pootje van Sheina:) -
02 April 2012 - 20:06
Ilse:
Hoi Nick,
Leuk die fonteinen, doet me denken aan Salou! Ik ben erg benieuwd naar die Yellow Mountains! Gaan we daar ook een bezoekje aan brengen? Heel veel plezier in ieder geval!
Groetjes uit de andere wereldstad.. Amsterdam!
Liefs Ilse -
05 April 2012 - 07:16
Els:
Hoi Nick, leuk om je verhalen te lezen, met de mooie foto's erbij.
Het is een hele belevenis, je zult thuis wel afmoeten kicken omdat de mensen niet meer vragen of ze met jou op de foto mogen!!(ha ha)
Hier is alles goed. Carmen heeft eindelijk een kamer gevonden in de big city en Evi is naar Londen met school, dus is het heeeel rustig in huis.
Geniet nog van de mooi tijd in China, want de tijd vliegt.
groetjes Els en de rest van de fam -
06 April 2012 - 19:28
Tante Angela:
Heey Nick,
Leuk verhaal weer! Je zal het druk hebben als je bezoek er is. Ben benieuwd of zij het ook zo leuk ervaren , maar dat zal wel goed komen!
We zullen je missen met de paasdagen!
Ik weet niet of ze daar bij jou in China er ook iets aan doen.? Maar doe rustig aan met de eitjes eten en hopelijk wel vers! hihi
Heel veel groetjes van ons allemaal.