Ik ben er!!
Door: Nick Vervoort
Blijf op de hoogte en volg Nick
01 Februari 2012 | China, Sjanghai
Het is eindelijk zover, ik ben helemaal veilig en wel aangekomen in Shanghai. Van een klein dorpje met ongeveer 1000 inwoners naar een enorme stad van meer dan 25 miljoen (officieel wonende) mensen.. Wat een verschil :P
De vlucht was goed te doen, ik heb natuurlijk niet kunnen slapen vanwege de zenuwen maarja dat hoort erbij ;) Bij aankomst stond Lonneke van het bemiddelingsbureau netjes met een naambordje op het vliegveld te wachten. We hebben meteen de Maglev trein richting het centrum genomen, normaal ‘rijdt’ deze 430 km/uur maar ik moest het met 300 km/uur doen, ook heel snel! Daarna hebben we hebben een taxi genomen naar appartement, helaas was het mistig dus heb ik nog niet heel ver weg kunnen kijken.
Ik huur een aparte slaapkamer & badkamer van een Belg die al 6 jaar in Shanghai woont, een aardige kerel die waarschijnlijk veel van Shanghai weet! Het appartement is erg groot, we delen de keuken en de woonkamer. Ook zit er een Italiaan die over twee weken vertrekt, dan mag ik zijn kamer hebben die net iets groter is :P Het appartement ziet er erg netjes uit! Maar dat komt waarschijnlijk omdat er 2 dagen in de week een Chineesje komt poetsen :) tot grote spijt van mama, want die wil dat ik ook een keer ga wassen en poetsen.
Verder heb ik vandaag nog niets zoveel gedaan, de makelaar is langs geweest met het huurcontract en ik heb mijn koffer uitgepakt. Daarna heb ik wat boodschappen gedaan, water is hier duurder dan Coca-Cola..?? En met het woordenboek op zak ben ik op zoek gegaan naar een restaurant, de menukaart was overal in het Chinees, dus ben ik uiteindelijk maar gewoon ergens binnengelopen. Gelukkig kreeg ik binnen een menukaart in het Engels, daarna met handen en voeten wat besteld (want ze kunnen echt geen Engels), namelijk dumplings dat zijn hapjes van gestoomd deeg met een vulling en een roerbakschotel met varken, welk deel van het varken weet ik niet maar het was wel lekker! Het zag er allemaal wel vrij normaal uit hoor :P
Vanavond gaan we eten met ongeveer 20 Nederlandse studenten, dus dat komt helemaal goed! Maandag begin ik pas met mijn stage dus heb ik nog mooi de tijd om de stad te verkennen en bij te komen van de cultuurshock & jetlag. Die cultuurshock valt trouwens nog best mee ik heb nog maar 1 iemand zien spugen op straat, en maar 1 keer gerochel gehoord in het restaurant. Ik denk dat dit een nette buurt is :P
Jullie horen nog van me!
Groetjes vanuit het indrukwekkende Shanghai!
01 Februari 2012 - 10:45
Ruud:
Klinkt goed Nick, fijn dat je meteen goed opgevangen bent en je al kennis kunt maken met de andere Nederlanders. Al wel een beetje bij kunnen slapen?
Groetjes uit het witte Nederland! -
01 Februari 2012 - 10:58
Anton Van Hooft:
Hallo Nick,
Wat fantastisch, je hebt 2 massagesalon's tegenover je appartement, ik hoop voor jou MET happy ending!! Wat een fantastische stageplek, met happy endings!
Ik ga het zeker volgen.
gr. Anton from Eerde
ps. de foto van jezelf op de Brooklyn Bbridge moet je aanpassen met jezelf en een happy ending! -
01 Februari 2012 - 11:01
Davey:
Hey Nick,
Mooie foto's, neem aan dat je gewoon een internetverbinding in de woning hebt? en dit vanuit daar heb kunnen posten want het ziet er allemaal behoorlijk luxe uit.
Veel plezier vanavond met je etentje en wellicht leer je nog wat leuke mensen kennen om mee op stap te gaan. Veel succes en veel plezier! -
01 Februari 2012 - 11:22
Ome Peter-T Angela:
Heey Nick, Nou fijn dat de reis goed verlopen is!
En wa een skon appartement, ziet er goed uit!
Leuk om zo snel iets te kunnen lezen van je.
Geniet van je vrije dagen en we hopen dat je dan veel hebt gezien van je omgeving!
Succes voor a.s. maandag.
Lieve groetjes van ons xxx -
01 Februari 2012 - 12:01
Eva:
Top Nick,
Geniet van je avontuur daar en ik blijf je volgen op WaarBenJij.nu.
Groetjes Eva
01 Februari 2012 - 12:04
Bart:
Nou die kamer ziet er idd netjes uit Nick, veel succes daar! -
01 Februari 2012 - 12:41
Papa En Mama:
ook Ni hao vanuit het erg koude keldonk (het is nog kouder dan gister op schiphol) Wat is het fijn om te horen dat jou eerste kenningsmaking goed is verlopen. Veel plezier met je eerste etentje.
Groetjes van het thuisfront. -
01 Februari 2012 - 12:46
Kelly:
Hai Nick,
Fijn om te horen dat alles goed is verlopen. Het appartementje ziet er in ieder geval prima uit! Ben al benieuwd naar je volgende verhaal + foto's ;)
Veel plezier tijdens je eerste week, en alvast succes a.s maandag.
Groetjes Kelly -
01 Februari 2012 - 14:23
Jacqueline Keetels:
Fantastisch Nick!
Massage, animatie en billiard binnen handbereik. Gaat helemaal goedkomen.
Groetjes van de Constructeurs van Keetels.
Veel plezier en succes! -
01 Februari 2012 - 18:17
Michiel Kempkens:
Nick,
Klinkt goed daar! Het lijkt inderdaad groot, de woonkamer in ieder geval wel.
Relax dat je zo goed opgevangen bent, en mooi dat je in ieder geval met andere Nederlanders kunt communiceren XD.
We spreken elkaar later, fijne "vrije" dagen daar!
Michiel
01 Februari 2012 - 18:49
RobB:
Hey Nick!
Wat een gaaf appartement! Het ziet er allemaal goed uit en er wordt nog goed voor je gezorgd in het restaurant en door de poetster haha.
Veel plezier met de stad verkennen! En voor jou nu, slaap lekker nog ;)
Groeten Rob -
01 Februari 2012 - 19:56
Rianne En Ed :
Ha die Nick,
Mooi dat alles goed is verlopen. En je tijdelijke onderkomen lijkt me helemaal niet vervelend. Ik denk dat Kimber een ietswat minder luxe zal aantreffen!!
Morgenvroeg gaan we ze naar Schiphol brengen, om ook van haar een half jaar afscheid te nemen.
Nick geniet ervan, en tot het volgende verslag.
Groetjes Kay Rianne Ed -
02 Februari 2012 - 19:13
Tante Toos:
Zo, die kamer ziet er netjes uit. Goed opletten hoe ze dat doen!
Verder Nick wens ik je en heel fijne tijd en.....pas goed op jezelf.
Heel veel groetjes uit Uden -
03 Februari 2012 - 11:56
Danielle De Groot :
He hallo Nick,
Wij lezen dat alles goed met je gaat,
dat is fijn te horen.
Het weer daar is beter dan hier, wij hebben voor vandaag een weeralarm,
dus geniet lekker van de zon.
Wij wensen jou heeeel veel succes in Shanghai, en blijven jou volgen.
Heel veel groeten van:
Gerwald - Danielle - Marinka - Maikel
en Rowald. -
04 Februari 2012 - 13:11
Mama:
Hee Nick is dat die toren op de foto waar jij mij mee bovenin wil nemen. No way daar boven op die glasplaat ;( .Maar ik zie dat je jezelf goed vermaakt. Nog twee dagen en dan begint het werk :) , dan is dat luie toeristen leventje weer voorbij.
Geniet er nog van. Groetjes mama -
04 Februari 2012 - 17:24
Ilse:
Ha Nick, leuk om jouw verhalen te lezen. Je maakt het wel mee daar! Je hebt het gelukkig wel getroffen met je mooie appartement. Heel veel plezier nog en alvast veel succes met je eerste werkdag maandag! Groetjes Ilse -
21 Februari 2012 - 15:34
Tante Dora:
Hallo Nick,
het gaat zo te lezen goed met jou.
lekker eten en goedkoop uitgaan.
dat is mooi meegenomen .
en je stage project klinkt ook goed .
nou heel veel succes daar en heel veel groetjes ook van ome Bernard.